MSZ uznaje pomysł wizyt zamorskich za wspaniały! Ministerstwo z chęcią dopomoże we wszelkich przygotowaniach.
Czy WCKW @Andrew von Habsburg ma na myśli jakieś konkretne państwa?
MSZ uznaje pomysł wizyt zamorskich za wspaniały! Ministerstwo z chęcią dopomoże we wszelkich przygotowaniach.
Czy WCKW @Andrew von Habsburg ma na myśli jakieś konkretne państwa?
Мирослав Барбарез
Ekscelencjo
Po pierwsze te które mają linie brzegową, ale to oczywiście żart
Nie niema żadnych konkretnych państw. Nie chcę wchodzić w Kompetencje Rządu, ani Pana Ministra.
Myślę tylko, że takie wizyty, mogą spowodować większe zainteresowanie naszym krajem niż suche podpisywanie umów międzynarodowych.
np. okręt wpływa do portu, jest pokazywany zainteresowanym osobom (schemat okrętu, dużo różnych zdjęć samego okrętu) do tego na okręcie jest jakaś wystawa o Austro-Węgrzech. Można zrobić bal na okręcie, choć na razie do końca nie wiem jak to zrobić. Ale np. może dać koncert orkiestra okrętowa - walce Straussa - to tylko propozycje
Oczywiście wszyscy razem musimy to przygotować,
Andrew von Habsburg, Herzog von Hohenberg
Regent Monarchii Austro-Węgier
kad vidite da netko laže, pomozite mu i lezite kraj njega
jakoś tak to szło.
Ale badania to ważna rzecz.
Ale ja mam pytanie do WCWysokości
czy oficer Maklowitz został wyposażony, na czas misji, w k.u.k olejek do opalania zgodnie z regulaminem KuKK ?
A jeżeli nie został? To czy jest to zaniechanie przełożonych? Czy też w/w regulamin milczy na ten temat?
emeryt
No cóż, nie za wszystko można obarczyć przełożonych, szkolenie było, a że oficer nie uważał, co dla mnie jest dziwne
Mam nadzieję, że wizytatorki były objęte klauzulą tajności?
emeryt
Borys von Targersdorf pisze: ↑4 lata temuMam nadzieję, że wizytatorki były objęte klauzulą tajności?
Zostlah objęte, a jakże!
Meldunek do dowództwa k. u. k. Kriegsmarine
10.04.1925 14:30, Kriegshafen Polei, Wind: 3-4°B N, Temp. 14°C
Ich melde gehorsamst, dass okręt przybił do portu w Polei po kilkuletniej podróży dookoła Mikroświata z zadaniem reprezentowania interesów Monarchii Austro-Węgierskiej na dalekich rubieżach. Z uwagi na zbliżające się 20-lecie wirtualnej Monarchii Austro-Węgierskiej okręt oddał honory podczas wpływania do portu.
Kapitan zszedł z pokładu jako ostatni i zdał okręt oraz meldunek w kapitanacie. Dziennik pokładowy został uzupełniony. Proszę o wskazanie dobrych sposobów wywabiania plam z wina i rumu z papieru dziennika.
(-) KAdm Franz Joseph Ehzg von Habsburg, Schiffskommandant