Propozycja

Albert Fryderyk de Espada
Awatar użytkownika
Reakcje:

Nieprzeczytany post autor: Albert Fryderyk de Espada »

Witam szanownych panów,
Zwracam się w tym miejscu z pytaniem. Weinland położony jest stosunkowo blisko mojej małej ojczyzny jaką jest Koribia i dotychczas pomiędzy tymi ziemiami znajdowała się Ludowa Republika Magnifikatu która niestety obecnie przestała istnieć po tym jak ostatni obywatele ją opuścili.
Na poniższej mapie zobrazowane jest położenie Weinlandu oraz Koribi i z racji iż zależy mi na dobrych lokalnych relacjach z Monarchią Austro-Węgier chciałbym zaproponować wspólną budowę połączenia między naszymi krajami która mam nadzieję będzie wstępem do szerszej współpracy. Połączenie to miało by funkcjonować na zasadzie szlaku żeglugowego przez zatokę ze stolicy Weinlandu do jednego z głównych portów Koribi w regionie czyli Nirska lub stolicy Koribi Eihenbergu. W związku z powyższą sytuacją w jakiej znalazła się LRM możliwe było by również stworzenie linii kolejowej biegnącej przez ziemię niczyją wzdłuż zatoki.
Jestem przekonany że jeżeli JCKM oraz rząd Monarchii Austro-Węgierskiej byłby zainteresowany przekonałbym władze Muratyki w której znajduje się moja mała ojczyzna do wsparcia tego przedsięwzięcia które nie tylko wpłynie pozytywnie na rozwój w regionie ale zapewne przyczyni się do poprawy stosunków między naszymi krajami.

Obrazek

Z wyrazami szacunku AF de Espada, Prezydent Uleński Koribi

ObrazekObrazekObrazek

JCKW Franz Joseph von Habsburg
Awatar użytkownika
Reakcje:

Kto to?

Ordery

Kriegsmarine

Nieprzeczytany post autor: Franz Joseph von Habsburg »

Ze swojej strony jako skromny analityk i wykładowca c. i k. Akademii Dyplomatycznej przyznam, że to ciekawa myśl.

W ogóle, zaczynając czysto wewnętrznie - warto by było trochę opracować Weinland, zwłaszcza miejscowości etc., żeby tego typu propozycje mogły się konkretyzować i żeby zaznaczyć austro-węgierską obecność na tym terenie. Z racji nazwy tej kolonii widziałbym tu np. Újtokaj :-).

Wracając do istoty sprawy - to chyba byłaby dobra aktywizacja dyplomacji, a przecież każdy piksel na mapie winien służyć przede wszystkim aktywności. Problem też polega na tym, że z Muratyką (do której należy Koribia) nie mamy nawiązanych stosunków dyplomatycznych, co znacznie utrudnia funkcjonowanie.

(-) KAdm Franz Joseph Ehzg von Habsburg

Obrazek

Awatar użytkownika
Reakcje:

Jestem szczerze przekonany że szanowny pan Prezydent @Piotr Romanow z pewnością będzie otwarty na dialog w tej kwestii jak i ja postaram się dołożyć wszelkich starań aby nasze kraje mogły podjąć się współpracy międzynarodowej.
Jeżeli tylko JCKM jest zainteresowany podjęciem rozmów w tej kwestii mogę przedstawić konkretne założenia prezydentowi jak i najwyższym władzom Muratyki i zapewne w sensownym przeciągu czasu dojdziemy do pożądanego porozumienia.

ObrazekObrazekObrazek

Awatar użytkownika
Reakcje:

Kto to?

Ordery

Kriegsmarine

Ja, jak wspomniałem, jestem tylko pracownikiem c. i k. Akademii Dyplomatycznej, nie jestem w Rządzie JCKM :).

Obrazek

Awatar użytkownika
Reakcje:

Ważne są chęci, jestem pewny że przy pozytywnym odbiorze tego pomysłu uda się do niego również przekonać JCKM jak i rząd.
Trzeba być dobrej myśli.

ObrazekObrazekObrazek

Piotr Romanow
Awatar użytkownika
Reakcje:

Nieprzeczytany post autor: Piotr Romanow »

Franz Joseph von Habsburg pisze: 3 lata temu

Ze swojej strony jako skromny analityk i wykładowca c. i k. Akademii Dyplomatycznej przyznam, że to ciekawa myśl.

W ogóle, zaczynając czysto wewnętrznie - warto by było trochę opracować Weinland, zwłaszcza miejscowości etc., żeby tego typu propozycje mogły się konkretyzować i żeby zaznaczyć austro-węgierską obecność na tym terenie. Z racji nazwy tej kolonii widziałbym tu np. Újtokaj :-).

Wracając do istoty sprawy - to chyba byłaby dobra aktywizacja dyplomacji, a przecież każdy piksel na mapie winien służyć przede wszystkim aktywności. Problem też polega na tym, że z Muratyką (do której należy Koribia) nie mamy nawiązanych stosunków dyplomatycznych, co znacznie utrudnia funkcjonowanie.

Wasza Cesarsko-Królewska Wysokość,
Przepraszam, że wtrącam się w rozmowę. Kiedyś żyłem w Weinlandzie, gdy był on jeszcze częścią Batawii i bardzo dobrze znam szczególnie ten południowy kawałek ziemi, gdzie było Autonomiczne Księstwo Górneńskie, a później i stolica Batawii Królewiec.

W razie potrzeby informacji jestem gotowy takowych udzielić. :)

Awatar użytkownika
Reakcje:

Kto to?

Ordery

Kriegsmarine

Będziemy radzi, oczywiście! Istnieją jakieś dokładniejsze mapy?

Obrazek

Piotr Romanow
Awatar użytkownika
Reakcje:

Nieprzeczytany post autor: Piotr Romanow »

Franz Joseph von Habsburg pisze: 3 lata temu

Będziemy radzi, oczywiście! Istnieją jakieś dokładniejsze mapy?

Nie wiem, czy mam ale istniały… Swoją drogą gdy odradzałem Batawię chciałem z wami dyskutować odnośnie odzyskania tych ziem, ale kraj upadł, także teraz jestem potencjalnym Muratyckim Partnerem z wiedzą o tym regionie. :D

Heinz-Werner Grüner
Awatar użytkownika
Reakcje:

Kto to?

Landstreitkräfte

Nieprzeczytany post autor: Heinz-Werner Grüner »

Jak dla mnie pomysł wydaje się świetny. Takie inicjatywy nie tylko przybliżają, czy też powodują poznanie innych dotychczas niezznanych/pomijanych regionów, ale i budują korelację, które poruszają forum.
Wątki z budowy samej już kolei, czy też podróży mogą być ubarwiane “przygodami” kreowanych przez naspostaci. :)

(-) Freiherr Heinz-Werner Grüner

Obrazek

Awatar użytkownika
Reakcje:

Jak dla mnie pole do tworzenia narracji przez wzgląd na wiedzę pan @Piotr Romanow o tym regionie jest bardzo obszerna i aż grzechem było by z niego nie skorzystać.

ObrazekObrazekObrazek

ODPOWIEDZ Podgląd wydruku

Wróć do „Weinland”