Ku chwale Monarchii Austro-Węgierskiej i pomyślności jej obywateli. ![]()

Bruno Petrowicz Catalan pisze: ↑5 lata temuKu chwale Monarchii Austro-Węgierskiej i pomyślności jej obywateli.
![]()
Widzę, że to jakaś znana kryształowa zastawa? ![]()
Przednia zabawa. Niezmiernie się cieszę że mogłem uczestniczyć w tym wydarzeniu. ![]()
Heinz-Werner Grüner pisze:
Widzę, że to jakaś znana kryształowa zastawa?
Nie wiem, taki kielich mi podano wraz z wybornym winem, godnym tej okazji. Słyszałem jednak, że przywieziono je ponoś aż z Rzeczpospolitej Obojga Narodów. ![]()
Bruno Petrowicz Catalan pisze: ↑5 lata temuPrzednia zabawa. Niezmiernie się cieszę że mogłem uczestniczyć w tym wydarzeniu.
Heinz-Werner Grüner pisze:
Widzę, że to jakaś znana kryształowa zastawa?
Nie wiem, taki kielich mi podano wraz z wybornym winem, godnym tej okazji. Słyszałem jednak, że przywieziono je ponoś aż z Rzeczpospolitej Obojga Narodów.
Przednia? Oj, bywały u nas ciekawsze imprezy. ![]()
Co do wina, to też tak słyszałem, ale kryszatłowa zastawa to chyba lokalna robota czeska...
Heinz-Werner Grüner pisze: ↑5 lata temuCo do wina, to też tak słyszałem, ale kryszatłowa zastawa to chyba lokalna robota czeska...
Zapewnę od Mosera z Karlsbadu
Mogę waszej Ekscelencji @Bruno Petrowicz Catalan załatwić komplet. Wyczuwam potencjał reklamowy. ![]()
Freiherr Moritz von Oranien-Nassau,

Moritz von Oranien-Nassau pisze: ↑5 lata temuHeinz-Werner Grüner pisze: ↑5 lata temuCo do wina, to też tak słyszałem, ale kryszatłowa zastawa to chyba lokalna robota czeska...
Mogę waszej Ekscelencji @Bruno Petrowicz Catalan załatwić komplet. Wyczuwam potencjał reklamowy.
Herr Moritza, a ja to pies? Dal mnie też proszę... Z dostawą do włości w Szanach... ![]()
Heinz-Werner Grüner pisze: ↑5 lata temuMoritz von Oranien-Nassau pisze: ↑5 lata temuHeinz-Werner Grüner pisze: ↑5 lata temuCo do wina, to też tak słyszałem, ale kryszatłowa zastawa to chyba lokalna robota czeska...
Mogę waszej Ekscelencji @Bruno Petrowicz Catalan załatwić komplet. Wyczuwam potencjał reklamowy.
Herr Moritza, a ja to pies? Dal mnie też proszę... Z dostawą do włości w Szanach...
Jak mogłem nie pomyśleć.
Naturalnie dostarczę i liczę na rozpropagowanie produktów po co najmniej Styrii. ![]()
Freiherr Moritz von Oranien-Nassau,

Moritz von Oranien-Nassau pisze: ↑5 lata temuHeinz-Werner Grüner pisze: ↑5 lata temuMoritz von Oranien-Nassau pisze: ↑5 lata temuZapewnę od Mosera z Karlsbadu
Herr Moritza, a ja to pies? Dal mnie też proszę... Z dostawą do włości w Szanach...
Jak mogłem nie pomyśleć.
![]()
Naturalnie dostarczę i liczę na rozpropagowanie produktów po co najmniej Styrii.
No ja mam ten przywilej, że blisko w moim sercu poza ZFJ

jest jeszcze Księstwo Styrii, nizinne Węgry, sam Wiedeń i Księstwo Krainy (kolejność przypadkowa), a i w Opawie stacjonuje pułk, w którym powinienem służyć. Jestem więc w stanie wszędzie pochwalić. ![]()