Wien - Leopoldstadt - PUNKT STARTOWY - 1. Österreichische Alpenfahrt 1920

Heinz-Werner Grüner
Awatar użytkownika
Reakcje:

Kto to?

Landstreitkräfte

Nieprzeczytany post autor: Heinz-Werner Grüner »

Obrazek Österreichische Alpenfahrt
Dzień I
Start we Wiedniu

11.września 1920roku, godzina 6:45

Obrazek

Start - Wien-Leopoldstadt:
Wielokulturowa 2. dzielnica Wiednia Leopoldstadt jest oddzielona od centrum miasta Kanałem Dunajskim. Modne bary przy plaży nad kanałem to popularne w porze letniej miejsca relaksu. Stoiska z koszernym jedzeniem na Karmelitermarkt są ośrodkiem sceny kulinarnej i artystycznej tej tradycyjnie żydowskiej dzielnicy. Nad parkiem rozrywki Wurstelprater góruje słynny diabelski młyn Riesenrad. Pobliski park Prater obejmuje rozległe rekreacyjne tereny zielone. Start Österreichische Alpenfahrt odbędzie się na Franzensbrückenstraße, niedaleko kanału przez który płynie słynna rzeka Donau(Dunaj).
Uważaj byś nie zaspał już na starcie! Trzy…dwa…jeden… Start!

UWAGA: TO PUNKT STARTOWY 1. ÖSTERREICHISCHE ALEPNFAHRT 1920 - TUTAJ KIEROWCY DOKONUJĄ WPISU NA FORUM O WSKAZANEJ POWYŻEJ DACIE I GODZINIE...
Straty Czasowe naliczane są normalnie jak na Odcinkach Specjalnych. Premie Czasowe nie obowiązują.

(-) Freiherr Heinz-Werner Grüner

Obrazek

Heinz-Werner Grüner
Awatar użytkownika
Reakcje:

Kto to?

Landstreitkräfte

Rajdowe Mistrzostwa Austro-Węgier nie odbyłyby się bez wsparcia finansowego naszych sponsorów: Obrazek

Obrazek

Heinz-Werner Grüner
Awatar użytkownika
Reakcje:

Kto to?

Landstreitkräfte

Wiedeń opanował chaos... Kibice z całych Austro-Węgier zjeżdżają się do pierwszej stolicy z powodu rozpoczynającego się jutro pierwszego Rajdu Alpejskiego, w ramach Rajdowych Mistrzostw A-W. Pozostal tylko jeden dzień do startu zawodów. Całe zastępy inżynierów i mechaników oraz najważniejsi w tym całym zamieszaniu, kierowcy już stawili się przy punkcie startowym. Ostatnie poprawki, analizy taktyczne, wyjaśnienia sędziów o regulaminowych zawiłościach trwają dzisiaj przez cały dzień. Obrazek

Organizatorzy już przygotowują się do rozpoczęcia pomiarów czasowych... Wszystko jest w porządku. Jak na razie przyrządy pokazują same zera... Obrazek

Jeszcze dziś każdy z zawodników otrzyma pamiątkowe numery startowe...

NUMERY STARTOWE BĘDĄ NADAWANE LOSOWO, Z PIERWSZEŃSTWEM ZESPOŁÓW POSIADAJĄCYCH DWÓCH KIEROWCÓW.

Obrazek

Barò Emeryt
Reakcje:

Kto to?

Ordery

Landstreitkräfte

Nieprzeczytany post autor: Emeryt »

-Popatrz Isztvanie, ci dzielni ludzie ruszą jutro do morderczego wyścigu po naszej pięknej Monarchii. Wziąłeś moją lornetkę abym mógł w towarzystwie Najjaśniejszego Pana oglądać zmagania?
-Ośmielam się przypomnieć, że pan baron sam jest uczestnikiem tego morderczego wyścigu!
-Jak to jestem? O czym ty mówisz?
-Łaskawie przypominam panu baronowi, że jest drugim kierowcą zespołu Cesarza Seniora, przecież cały tydzień brał pan baron w treningach z dostojnym Emerytem.
-No tak , ale ja myślałem, że jestem jak to w sporcie mówią ........o! partnerem sparingowym.
-Nie panie baronie, a dziś rano miał Pan rozmowę ze swoim mechanikiem.
-On ze mną rozmawiał, bo jestem autorytetem w sprawach motoryzacji!
-Nie panie baronie, pan nie jest żadnym autorytetem w sprawach motoryzacji, no i dlaczego jest pan baron ubrany w strój wyścigowy, w barwach zespołu, z szykowną pilotką na głowie i goglami? Panie baronie !! Panie baronie!!! proszę mi tutaj nie mdleć na oczach ludzi. Niech pan baron popatrzy, ma pan już swój numer startowy......

emeryt

Heinz-Werner Grüner
Awatar użytkownika
Reakcje:

Kto to?

Landstreitkräfte

Baron jak zwykle nie zawodzi swoim poczuciem humoru. Upraszam tylko by pisać w tym dziale, punktu startowego tylko do godziny 24:00. Każdy następny wpis powinienem "chyba" już liczyć się jako "wystartowanie", a to już, o zgrozo, olbrzymie startowe kary. :)

Obrazek

Heinz-Werner Grüner
Awatar użytkownika
Reakcje:

Kto to?

Landstreitkräfte

Obrazek

Długo wyczekiwany dzień rozpoczęcia rajdu wreszcie nadszedł. Za kwadrans siódma nad ranem. Słońce już wzbija się ku górze. Chłodny poranek, ale nikt się nad tym nie zastanawia. Zapach spalin roznosi się po całym Franzensbrückenstraße i okolicach. Ryk silników zagłusza rozmowy, ale okrzyki widzów są równie głośne. Sędzia główny zawodów już jest na stanowisku. Jeszcze chwila, jeszcze moment i da sygnał do startu, flagą w czarno-białą szachownicę... PAMIĘTAJCIE START o 6:45 ! DO ZOBACZENIA NA MECIE !

Obrazek

Barò Emeryt
Reakcje:

Kto to?

Ordery

Landstreitkräfte

Nieprzeczytany post autor: Emeryt »

-Kask, gole,kanapki, termos z kawą, piersiówka z brandy, mapa......gdzie mapa, nie mam mapy!!! ISZTVANIE!!!! Gdzie moja maaaaapaaaa........START!!!! Duma Węgier ruszyła po zwycięstwo!

emeryt

Heinz-Werner Grüner
Awatar użytkownika
Reakcje:

Kto to?

Landstreitkräfte

Zielono-Biały pojazd marki Puch, za którego kierownicą zasiadł Heinz-Werner Grüner, z piskiem opon ruszył prosto z punktu startowego we Wiedniu.
Obrazek

Obrazek

Ritter Moritz von Oranien-Nassau
Awatar użytkownika
Reakcje:

Kto to?

Ordery

Landstreitkräfte

Nieprzeczytany post autor: Moritz von Oranien-Nassau »

I oto przybywam w biało czerwonym samochodzie z numerem 7

Freiherr Moritz von Oranien-Nassau,
Obrazek

Graf Henryk von Groc
Awatar użytkownika
Reakcje:

Kto to?

Ordery

Landstreitkräfte

Nieprzeczytany post autor: Henryk von Groc »

Samochód von Groc Hrychowicza z rykiem silnika wystartował.

Obrazek

ODPOWIEDZ Podgląd wydruku

Wróć do „Wiedeń”